Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Πώς να σταματήσετε το Svchost ...

Το Svchost.exe είναι ένα πρόγραμμα μέσα στο λειτουργικό σύστημα των Windows που είναι υπεύθυνο για τη φόρτωση διεργασιών από αρχεία DLL. Εκτός κι αν εσείς ή ένα πρόγραμμα  χρησιμοποιείτε ενεργά DLL αρχεία,το σταμάτημα του Svchost δεν θα έχει αρνητικές επιπτώσεις στο μηχάνημά σας. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το Svchost.exe χρησιμοποιώντας ένα εγγενές εργαλείο που ονομάζεται MSCONFIG ("Microsoft Configuration "):


1. Εκτελέστε το βοηθητικό πρόγραμμα MSCONFIG κάνοντας κλικ στο κουμπί "Start" πού είναι στην επιφάνεια εργασίας σας. Κάντε κλικ μέσα στο πλάισιο "Search" και πληκτρολογήστε τη λέξη "msconfig". Κάντε κλικ στο εικονίδιο που εμφανίζεται.
2. Πατήστε "Services".
3. Kαταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου δίπλα στο Svchost και πατήστε "Apply" για να αποθηκευτούν οι νέες ρυθμίσεις.


Απενεργοποιώντας το Svchost.exe (αν δεν σας χρειάζετε) εξοικονομείτε πολύτιμη μνήμη από το PC σας...


Στα Windows 7 δεν υπάρχει στο msconfig επιλογή απενεργοποίησης του Svchost,αλλά μέσω του task manager (δεξί κλίκ -> Go To Services) μπορείτε να δείτε ποιά υπηρεσία το χρησιμοποιεί και να την απενεργοποιήσετε αν δεν την χρειάζεστε.


Προσέξτε όταν απενεργοποιείτε το svchost.exe, διότι απαιτείται από απαραίτητες για το σύστημα εφαρμογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου