Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Πώς να χωρίζετε ένα pdf σε επιμέρους pdf ή να ενώνετε pdf σε ένα τελικό αρχείο...

Όσοι χρησιμοποιούν αρχεία pdf το παρακάτω tutorial θα τους φανεί αρκετά χρήσιμο. Πολύ εύκολα και γρήγορα μπορείτε να χωρίσετε ένα αρχείο pdf σε επιμέρους pdf ή μπορείτε να ενώσετε επιμέρους pdf σε ένα ολοκληρωμένο pdf . Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε τις σημειώσεις σας ενώνοντας κομμάτια με ίδιο διδακτικό περιεχόμενο.

1. Μεταβείτε στη σελίδα http://www.arduosoft.com/en/default.aspx ... 
2. Κατεβάστε το ArduoPdfMerger ... (Είναι freeware)
3. Κάντε το εγκατάσταση.
4. Τρέξτε το. Το πρόγραμμα είναι κάπως έτσι:

5. Πατώντας στο Add File σας ανοίγει το εξής παράθυρο:
Επιλέγετε το αρχείο που θέλετε να φορτώσετε στο πρόγραμμα. Ακόμα, στην επιλογή Processing Options επιλέγοντας την επιλογή split pdf pages μόλις πατήσετε add file θα εμφανιστούν οι σελίδες του pdf ξεχωριστά και όχι το pdf σαν ενιαίο αρχείο, γεγονός που σας δίνει την δυνατότητα να κρατήσετε όποιες σελίδες χρειάζεστε για το νέο σας pdf. Αντίστοιχα, άν στην επιλογή Processing Options επιλέξετε no preprocessing θα προστεθεί το αρχείο που θα επιλέξετε ως έχει.

6. Αφού κρατήσετε όποια pdf χρειάζεστε στο πρόγραμμα και τα βάλετε και με τη σειρά που θέλετε επιλέξτε στο Actions το merge all document into a new pdf και πατήστε το κουμπί Process.

7. Επιλέξτε το όνομα του νέου αρχείου σας και τον φάκελο αποθήκευσης και πατήστε Save.

Απλό,γρήγορο και δωρεάν...

P.S. Thanks to Pexlivanis Platwn για το tutorial του για το Snagit... Είναι απίστευτα χρήσιμο προγραμματάκι.... http://platon-news.blogspot.com/2010/11/printscreen-snagit.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου