Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Πώς να κάνετε μιά φωτογραφία να φαίνεται σαν σκίτσο με το Photoshop...

Μπορείτε μέσα σε λίγα λεπτά και πολύ εύκολα να κάνετε οποιαδήποτε φωτογραφία σας να φαίνεται σαν σκίτσο με τη βοήθεια του Photoshop. Απλά ακολουθήστε το παρακάτω tutorial :

  1. Ανοίξτε με το Photoshop μιά φωτογραφία της επιλογής σας. Προτιμάται η φωτογραφία να έχει υψηλό contrast,σε περίπτωση που δεν έχει πηγαίντε στην επιλογή Image>Adjustments>Brightness/Contrast και αλλάξτε το contrast της φωτογραφίας σας.
  2. Κάντε Desaturate το layer που περιέχει την εικόνα. Αυτό γίνεται με την επιλογή Image>Adjustments>Desaturate .
  3. Διπλασιάστε το desaturated layer. Αυτό μπορεί να γίνει από την παλέτα στρώματος, μπορείτε να αντιγράψετε το layer κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο προηγούμενο layer και επιλέγοντας την επιλογή duplicate layer .
  4. Επιλέξτε και κάντε invert το αντίγραφο του desaturated layer. Αυτό γίνεται με την επιλογή Image>Adjustments>Invert.
  5. Αλλάξτε το blending mode toυ inverted layer από "normal" σε "color dodge". Το blending mode βρίσκεται στην παλλέτα στρώματος δίπλα στο opacity. Για καλύτερη κατανόηση δείτε το παρακάτω σχήμα. Η εικόνα θα γίνει όλη λευκή και θα εμφανιστούν μερικές μαύρες κουκίδες.                                                                                                             
  6. Τέλος, πηγαίντε στην επιλογή Filter>Blur>Gaussian Blur και διαλέξτε μία τιμή απο 3.5-10,όπου εσείς νομίζετε ότι δημιουργήται καλύτερο σκίτσο.
  7. Αποθηκεύστε την τελική εικόνα.


Ορίστε ένα σκιτσάκι που έκανα εγω:




Για μεγαλύτερη κατανόηση δείτε και το tutorial από το youtube :

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου