Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Πώς να στέλνετε μεγάλα σε μέγεθος αρχεία με email ...

Πολλοί από εμάς έχουμε προσπαθήσει να στείλουμε με email επισυναπτόμενα αρχεία αλλά λόγω του μεγάλου μεγέθους τους η αποστολή αυτών δεν είναι δυνατή... Η λύση βρίσκεται στο ακόλουθο tutorial...

1. Μπείτε στη σελίδα http://www.freebyte.com/hjsplit/#win32 και κατεβάστε το HJSplit 2.4 είτε για Linux,είτε για Windows.

2. Αφού το κατεβάσετε και κάνετε extract το αρχείο τρέξτε το εκτελέσιμο hjsplit.exe . Η εφαρμογή είναι κάπως έτσι :


3. Πατήστε πάνω στο Split. Σας ανοίγει το εξής παράθυρο :


Εδώ διαλέγετε ποιό αρχείο θέλετε να τεμαχίσετε (Input File) , που θέλετε να αποθηκευτούν τα αρχεία εξόδου και ποιό θα είναι το όνομά τους (Output File),τα αρχεία εξόδου έχουν την μορφή όνομα_επιλογης.001-όνομα_επιλογης.ΝΝN. Ακόμα, επιλέγετε πόσο μεγάλο θα είναι το κάθε κομμάτι.

4. Πατάτε Start και το πρόγραμμα αναλαμβάνει τον τεμαχισμό.

5. Αφού στείλετε όλα τα αρχεία με email,o παραλήπτης κάνει την εξής διαδικασία για να πάρει το ενιαίο αρχείο.

6. Τοποθετεί όλα τα αρχεία στον ίδιο φάκελο.

7. Ανοίγει το HJSplit και πατάει Join. Ανοίγει ένα παράθυρο με την εξής μορφή:


Εδώ διαλέγετε ποιά αρχεία θέλετε να ενώσετε (Input File) , και που θέλετε να αποθηκευτεί το τελικό αρχείο (Output File). 

Προσοχή: Ως Input File ορίζετε το όνομα_αρχείου.001. Το πρώτο δηλαδή από τα part. Το πρόγραμμα εντοπίζει τα υπόλοιπα μόνο του αρκεί να βρίσκονται στον ίδιο φάκελο.

Με αυτό το τρόπο είναι δυνατό να στείλετε μεγάλα αρχεία μέσω email αλλά και να μεταφέρετε με flashaki ή dvd αρχεία που δεν θα χωρούσαν υπο κανονικές συνθήκες π.χ. ένα iso μεγέθους 9GB. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμο :D 







3 σχόλια: